NML FESTARIKESÄ 2023 ALKAA ENSI VIIKOLLA

Let’s get rocked! Rockfest käynnistää Nelonen Media Live festarikesän – Suomen suurimman festarijärjestäjän tapahtumiin odotetaan lähes 300 000 kävijää

Suomen suurin festivaalijärjestäjä Nelonen Media Live toteuttaa tänä kesänä 13 festaritapahtumaa ympäri Suomen.

Koko Suomen festarikesä 2023 käynnistyy Hyvinkään Rockfestista, joka järjestetään suurempana kuin koskaan torstaista lauantaihin 8.-10. kesäkuuta 2023. Kesäkuun toisena viikonloppuna rokki soi kolmelta lavalta legendaaristen bändien kuten Def Leppard, Mötley Crue, Pantera, Volbeat, Danzig ja kymmenien muiden nimien tahdittamana. Suomen suurimpaan rock-festivaaliin odotetaan jopa 50 000 kävijää.

Muiden NML:n järjestämien festareiden joukkoon kuuluvat luotetut ja vakiintuneet tapahtumat, kuten Tampereen ylpeys Tammerfest, Vantaan vetomaisin musiikkitapahtuma Tikkurila Festivaali sekä kahdella paikkakunnalla yhtäaikaisesti toteutettavat Suomipop Festivaalit ja Iskelmä Festivaalit.

Kaikkiaan Nelonen Media Liven festareita järjestetään 13 ympäri Suomen Vantaalta Ouluun, Raumalta Kuopioon ja niihin odotetaan jopa 280 000 festarikävijää. Ennätysvauhdeissa myyvät tällä hetkellä juhannusfestivaalit Himos Juhannus ja Tahko Juhannus, dance-musiikkiin keskittyvä Jysäri sekä Savon suurin festivaali Kuopiorock.

Nelonen Media Liven festareilla esiintyy yhteensä 148 eri artistia tai yhtyettä 11 eri maasta. Ulkomaisia nimiä on 36. Ulkomaisista artisteista mainittakoon Rockfestin mittavan kattauksen lisäksi Himoksen Jysärin vaikuttava tanssimusiikkiohjelmisto E-Type, Cascada, Basshunterin ja Masterboy & Beatrix Delgadon johdolla, Kuopiorockin pääesiintyjäksi saapuva thrash-legenda Megadeth sekä RMJ:n juhannusbileissä kansaa tanssittavat Lost Frequencies, Felix Jaehn ja BBNO$.

Suurimmalla osalla festareista on pääosin kotimaisista huippuartisteista koostuva ohjelmistonsa. Tämän kesän kuumimpia kotimaisia nimiä ovat mm. VV, Haloo Helsinki!, JVG, Apulanta, Gettomasa, Portion Boys, Samu Haber ja monet muut. Antti Tuisku tekee yhden kolmesta festarikeikastaan Himos Juhannuksessa ja Sanni esiintyy ainoastaan tänä kesänä ainoastaan Tammerfestissä, Tikkurila Festivaaleilla ja Suomipop Festivaaleilla.

Kaikkien festarien aikataulut ja ohjelmistot on julkaistu jo kevään aikana. Katso lista kaikista tapahtumista tiedotteen lopusta.

Asiakkaat, artistit ja yhteistyökumppanit arvostavat NML:n vastuullisia tapahtumia

Nelonen Media Liven festarit saavat tyytyväisyyskyselyissä aina erinomaiset tulokset niin festariasiakkailta, esiintyviltä artisteilta kuin yhteistyökumppaneilta.

Tänäkin kesänä Nelonen Media Live työllistää satoja ihmisiä artistien kiertuehenkilökunnasta ravintola- ja palvelutyöntekijöihin. Nelonen Media Liven tapahtumilla on merkittävä lisäävä talousvaikutus tapahtumapaikkakuntien majoitus-, ravintola-, ja muuhun toimintaan.

Vastuullisuuslupauksensa mukaisesti Nelonen Media Live rakentaa tapahtumia, jotka ovat turvallisia, saavutettavia, yhteisöllisiä, hiilineutraaleja, kestäviä, reiluja ja viihdyttäviä. Tavoitteenamme on lisätä toimintamme myönteisiä vaikutuksia ja toisaalta minimoida ympäristöjalanjälkemme ottaen huomioon niin asiakkaat, henkilöstö, artistit kuin sidosryhmät.

Tänä kesänä esimerkiksi Nesteen uusiutuvat polttoaineet auttavat Nelonen Media Liveä kohti seuraavaa tasoa matkalla kohti puhtaampia ja vastuullisempia tapahtumia. Kaikkien Nelosen festivaalien sähköntuotantoon tarvittavien generaattoreiden polttoaine vaihdetaan Neste MY Uusiutuva PolttoöljyTM-tuotteeseen. Lisäksi vuokra-ajoneuvoihin käytetään vain Neste MY Uusiutuva DieselTM -polttoainetta. Nämä jätteistä ja tähteistä valmistetut polttoaineet pienentävät käyttökohteensa kasvihuonekaasupäästöjä keskimäärin 90% polttoaineen koko elinkaaren aikana fossiiliseen polttoaineeseen verrattuna. Neste MY Hiilijalanjälki -palvelun avulla seurataan tapahtumien polttoaineiden kulutusta, kasvihuonekaasupäästöjä ja raportoidaan saavutetut päästövähennykset. Lue lisää yhteistyöstä täältä.

Tämän vuoden yhteistöistä mainittakoon myös Rockfestin ja VR:n välinen kumppanuus. Rockfestin tapahtumakaupunki Hyvinkää on jo valmiiksi hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä, mutta sen lisäksi VR tuo joka Rockfest-päivä sekä Helsingin, että Tampereen suunnasta rokkikansaa suorilla IC-junilla juhlimaan Hyvinkäälle. Lue lisää täältä https://rockfest.fi/vr/

Nämä Nelonen Media Liven festarit järjestetään kesällä 2023:

 • Rockfest, Hyvinkää, 8.-10.6.
 • Himos Juhannus, Jämsä, 22.-24.6.
 • Tahko Juhannus, Kuopio, 22.-24.6.
 • RMJ, Rauma, 22.-24.6.
 • Iskelmä Festivaali, Jämsä, 29.6.-1.7.
 • Iskelmä Festivaali, Pori, 30.6.-1.7.
 • Jysäri, Jämsä, 6.-8.7.
 • Wanaja Festival, Hämeenlinna, 7.-8.7.
 • Suomipop Festivaali, Jyväskylä, 13.-15.7.
 • Suomipop Festivaali, Oulu, 13.-15.7.
 • Tammerfest, Tampere, 20.-22.7.
 • Tikkurila Festivaali, Vantaa, 20.-22.7.
 • Kuopiorock, Kuopio, 27.-29.7.

Lisätiedot:  
Nelonen Media Live, Head of Marketing Matti Markkola, matti.markkola ( at ) nelonenmedia.fi