NML festivalikesä 2024 käynnistyy ensi viikolla juhannustriplalla

Festarikesä on tulilla - juhannustripla käynnistää Nelonen Media Live festarikesän – Suomen suurimman festarijärjestäjän tapahtumiin odotetaan lähes 240 000 kävijää

Nelonen Media Liven festarikesä 2024 käynnistyy kolmen juhannuksen voimin, kun Suomen suurin juhannusjuhla, 25 vuotta täyttävä Himos Juhannus, Suomen suurin ja legendaarisin beach-festivaali RMJ sekä Savon suurin juhannus Tahko Juhannus avaavat festariporttinsa torstaina 20. kesäkuuta. Nämä yöttömän yön juhlat jatkuvat torstaista aina sunnuntain pikkutunneille saakka. Juhannusfestivaalien isompina niminä nähdään kotimaisen rapin suurnimiä kuten JVG, Gettomasa, Gasellit, Lauri Haav sekä popin kuumimpia nimiä kuten KUUMAA, Haloo Helsinki! ja Käärijä. Esiintyjäkattaukset vaihtelevat festivaalikohtaisesti. Juhannusfestivaaleille odotetaan lähes 60 000 yhteiskävijämäärää. 

Festivaalikesä on koittanut, nyt on aika varmistaa omat liput tapahtumiin, sillä useissa tapahtumissa osa lipputyypeistä on jo loppuunmyyty. Olemme festivaalitiimeissä tehneet jälleen vuoden päivät töitä tasokkaiden ja suosittujen tapahtumiemme eteen ja odotamme innokkaana, että viimein päästään availemaan festivaaliportteja juhannuksena”, kertoo Nelonen Media Liven tapahtumajohtaja Krista Heinonen.  

Muiden Nelonen Media Liven järjestämien festareiden joukkoon kuuluvat suositut ja vakiintuneet tapahtumat, kuten pian kokonaan ennakkoon loppuunmyyty Tammerfest, Vantaan vetomaisin musiikkitapahtuma Tikkurila Festivaali sekä kahdella paikkakunnalla yhtäaikaisesti toteutettavat Suomipop Festivaalit ja Iskelmä Festivaalit.    

Kaikkiaan Nelonen Media Liven festareita järjestetään 12 ympäri Suomen Vantaalta Ouluun, Raumalta Kuopioon ja niihin odotetaan jopa lähes 240 000 festarikävijää. Ennätysvauhtia myyvät tällä hetkellä Tammerfest, Suomipop Festivaali Jyväskylässä, Iskelmä Festivaali Porissa, Hämeenlinnan ylpeys Wanaja Festival sekä nostalgiannälkäisille dance-musiikin ystäville suunnattu Jysäri -festivaali Himoksella.  

Nelonen Media Liven kesän päättää itse oikeutetusti Savon rockjärkäle Kuopiorock. Kuopiorockin pääesiintyjinä toimivat raskaan konemusiikin jättiläinen, brittiläinen The Prodigy sekä KISS-legenda Gene Simmonsin sooloyhtye Gene Simmons Band. Kotimaista kärkeä tapahtumassa edustavat muun muassa Apulanta, Eppu Normaali, Stratovarius ja paluun livekentille tekevä Suburban Tribe. Kuopiorockissa on neljä esiintymislavaa ja kolmen päivän aikana tarjoillaan livenä peräti 40 eri esiintyjää. 

Kansa äänestää jaloillaan, ja suunta on tällä hetkellä kohti meidän festareita, mikä on ilo ja kunnia huomata. Ohjelmaa on katettu festivaaliyleisön nautittavaksi peräti 116 eri artistin laajuudelta, meillä on ohjelmistoa 7 eri maasta, kansainvälisiä nimiä kattauksista löytyy 17. Lippukauppa käy sen verran vilkkaasti, että ohjelmistot on otettu ilolla vastaan, nähdään siis sankoin joukoin kesän festareilla”, iloitsee Nelonen Media Liven promoottori Janne Tamminen.  

Suurimmalla osalla Nelonen Media Liven festareista on pääosin kotimaisista kauden kiinnostavimmista huippuartisteista koostuva ohjelmistonsa. Tämän kesän kiinnostavimpia kotimaisia nimiä ovat mm. Haloo Helsinki!, Apulanta, Gettomasa, KUUMAA, Käärijä, Kaija Koo, Eppu Normaali ja monet muut. Jenni Vartiainen nousee festarilavoille vain muutamilla kesäfestareilla ja Nelonen Media Liven festivaaleilla hänet nähdään Tammerfestissä, Tikkurila Festivaalilla, Suomipop Festivaalilla Jyväskylässä sekä Iskelmä Festivaalilla Himoksella. RMJ:ssä, Suomipop Festivaalilla Jyväskylässä ja Kuopiorockissa nähdään lavalla yhdessä Teoston kanssa valitut Uudet soundit -kilpailun voittajat wherismike, Nupu ja rock band from hell. 

Festivaalien VIP-liput ovat myyneet ennätysvauhtia, ja useimmissa tapahtumissa VIP-liput on jo myyty loppuun reilusti ennen tapahtumaan alkua. Osalla tapahtumista myyntivauhti näyttää myös sellaisia lukemia, että ei voida taata, että lippuja jää myyntiin tapahtuman porteille. Tälläisiä tapahtumia ovat muun muassa Tammerfest ja Iskelmä Festivaali Porissa. 

Kaikkien festarien ohjelmistot ja aikataulut on julkaistu jo kevään aikana. Katso lista kaikista Nelonen Media Liven tapahtumista lisätietoineen täältä.   

Nämä Nelonen Media Liven festarit järjestetään kesällä 2024:   

 • Himos Juhannus, Jämsä, 20.-22.6.   
 • Tahko Juhannus, Kuopio, 20.-22.6.   
 • RMJ, Rauma, 20.-22.6.   
 • Iskelmä Festivaali, Jämsä, 27.-29.6.   
 • Iskelmä Festivaali, Pori, 28.-29.6.   
 • Jysäri, Jämsä, 4.-6.7.   
 • Wanaja Festival, Hämeenlinna, 5.-6.7.   
 • Suomipop Festivaali, Jyväskylä, 11.-13.7.   
 • Suomipop Festivaali, Oulu, 11.-13.7.   
 • Tammerfest, Tampere, 18.-20.7.   
 • Tikkurila Festivaali, Vantaa, 18.-20.7.   
 • Kuopiorock, Kuopio, 25.-27.7.